KóborKin(c)

Kedves Olvasóim! Ezt a blogot oly szándékkal kezdem írni, mert szeretném , hogy akiket érdeklek, márpedig szerencsére (még!) azok közé sorolhatom magamat, akit még számontartanak és érdeklődnek hogy/miléte felől, valamelyest beleláthassanak hétköznapjaim folyamába és nem csak ;). Akinek nem inge ne vegye magára, de akit érdekel, kellemes időtöltést!

Friss topikok

  • pefrick: mit kézifékes indulás, a kézifékes farolást kell megtanulnod, az aztán menő ! ami az egyetemet ill... (2009.01.21. 22:56) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • saskamacska: Végre újra :) Ezt a rózsaszínt tényleg lecserélhetnéd vmi Kingásabbra :) Nem vagy Te cukorborsó :P... (2009.01.21. 22:19) semmi kül.
  • Kin(c): @Tim149: Ki vagy? Amúgy nem végleges a ez a séma, csak még nem értek annyira hozzá... (2009.01.19. 16:05) besunnyog...
  • Kin(c): Köszönöm!! :) Remélem Te is jól vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Üdvözlöm az otthoniakat!!! (2008.06.17. 21:59) elmaradva... :(
  • Kin(c): sajna nem, de egyre kevesebbet bulizom, többet utazgatok és besichtigelek és most már a tanulás is... (2008.06.17. 09:02) Pfingst - Ferien I.rész

Utolsó kommentek

  • pefrick: mit kézifékes indulás, a kézifékes farolást kell megtanulnod, az aztán menő ! ami az egyetemet ill... (2009.01.21. 22:56) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • V.E.: Annyira jó...! Annyira tudom milyen ez.... Ma a repcsitérről hazaindulva, az utolsó integetések ut... (2009.01.21. 22:21) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • saskamacska: Végre újra :) Ezt a rózsaszínt tényleg lecserélhetnéd vmi Kingásabbra :) Nem vagy Te cukorborsó :P... (2009.01.21. 22:19) semmi kül.
  • Kin(c): @külképviselet: :)))))))) (2009.01.19. 23:38) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • külképviselet: A Másik most meghallgatta a számot és nagyon szereti az Egyiket :)) (2009.01.19. 23:37) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • Utolsó 20

Kapcsolatok

Címkék

Live Traffic Feed

Innen

   

Gondolatok a kö... koleszban

2008.04.12. 19:10 | Kin(c) | 4 komment

 

Ha már említettem a külföldieket, a németeket se hagynám ki. Hétfő délelőtt voltam elkérni az ágyneműt és fotelt, ahogy erről már írtam, de mikor ma du. egyszer csak kopogtak az ajtón és ott állt egy bácsi fotellal... na mondom, ezek nem teketóriáznak. Meg hogy maximum este mennek át az utcán piros lámpán, nappal, mindig megvárják, nomeg a sebesség betartása... ezek mind olyan dolgok, amik nálunk PL-ben vagy Magyarhonban nevetséges lenne... és hát ez szánalom. Hogyha valami az előírásoknak megfelelően, rendesen működik, az már szinte ciki. Meg hogy tiszták az utcák, még itt is, ahol több a külföldi. Meg hogy odafigyelnek tényleg a szelektív hulladékgyűjtésre. Gondolom bűntetés jár érte, ha nem, de én pl. azt tartom nem semminek, hogy az autamából a kávét kicsit keményebb műanyag pohárba adják, amit aztán nem kidobni kell, hanem vagy van egy ilyen pohárbeváltó automata, vagy ha nincs v. nem műxik, a büfénél gyűjtik és visszakapsz x centet(az'szem 20-at). És ezzel a hamar, időre, jól megcsináljukkal kapcsolatban beugrott, hogy mostaztán szépen beleszokom és otthon minden idegesíteni fog. Ha nem is olyan mértékben, mikor az európai Dél-Amerikába vagy Arab országokban, Afrikába megy, mert ott talán az ember számít is vmi effélére, de a sogenannte Unióban, nem... :(

Nomeg mindenki panaszkodik, hogy ez szar az szar, de a kisujját meg nem mozdítaná a változásért. Most megint a szelektív szemétgyűjtés ugrott be, de persze nem csak erre gondolok.

Nagyon örülök, hogy ismét itt lehetek. Ahányszor itt vagyok Németországban, annyiszor jobban tetszik. Meg a németekből  áradó magabiztosság és ez alatt nem a  pökhendiséget, beképzeltséget értem, hanem azt az öntudatosságot, hogy teszik a dolgukat, úgy ahogy kell és meg vannak elégedve magukkal és a környezetükkel is, ha az is teszi a dolgát ezáltal, rend van, nyugalom, biztonság. Én valahogy így látom ezt.

És a következő  bejegyzés is ehhez lesz kapcsolható...

A bejegyzés trackback címe:

https://koborkinc.blog.hu/api/trackback/id/tr30422826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eszter 2008.04.13. 20:59:36

Szia,

Örömmel látom, hogy nem én vagyok az egyetlen kis hazánkból itt a Tabuban! Ha jól vettem ki, Kinga vagy és szociológiára jársz?
Nekem is elég későn kezdődik az egyetem, egyenlőre még egy órám se volt.
az utoló szárnyban van a szobám, a 40.esben
a címem: soos.eszter.56@gmail.com
ja, amúgy az eltéről vagyok és régészet szakos.
jó éjt (mert már van ágyneműd) amúgy én nem kaptam hengerpárnákat, de az Auslandertutor nekem nem válaszolt, pedig én írtam neki

Eszter

V.E. 2008.04.14. 01:00:00

Szassz Kinc! Annyira igyekeztem, hogy első legyek. de csak születésileg sikerült.
Szóval gondold végig méé olyan jóó nekik?
Van két ország, amelyik egész történelmében az üllő és a kalapács között volt, és ez nem NO., hanem Polska és Wegry. Min ennyi. Ki ver kit? Amúgy érezd jól magad, de nehogy ott ragadj! Tanulj meg minden szépet, és jót, és amit enged ez a két hazád, próbáld behozni a jót.
Ma hallottam különben, hogy aki azt hiszi jó, az egyúttal azt is hiszi, hogy más nem annyira jó, és nem fejlődik tovább, mert azt hiszi, hogy a másiknak kell. Aránylag reális.
Érdekesek ezek a Kingák. Egyiknek sincs internete, de azért bloggerkednek. Na pussssszz! Azt hittem beelőzöm a Lacát. Röhej. E.

Sári 2008.04.19. 14:48:09

Szevasz!!! :)
Látom sikerrel jártál az Erasmussal kapcs. :)) Amikor utoljára beszéltünk, még épp vártad az eredményt/tervezted, vagy mi.
Lassan több időt töltesz külhonban, mint itthon. Nem tudom, én bírnám-e az itthoniak nélkül... Mert nagy kaland, meg rengeteg tapasztalat...stb stb, de azért kemény...
Na majd privátban bővebben.:)
Pusza

chrzanowska3 2008.04.20. 17:08:07

Szia!
Apu adta meg a blog címed. Örömmel olvasom.


Visitor Map
.
süti beállítások módosítása