KóborKin(c)

Kedves Olvasóim! Ezt a blogot oly szándékkal kezdem írni, mert szeretném , hogy akiket érdeklek, márpedig szerencsére (még!) azok közé sorolhatom magamat, akit még számontartanak és érdeklődnek hogy/miléte felől, valamelyest beleláthassanak hétköznapjaim folyamába és nem csak ;). Akinek nem inge ne vegye magára, de akit érdekel, kellemes időtöltést!

Friss topikok

  • pefrick: mit kézifékes indulás, a kézifékes farolást kell megtanulnod, az aztán menő ! ami az egyetemet ill... (2009.01.21. 22:56) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • saskamacska: Végre újra :) Ezt a rózsaszínt tényleg lecserélhetnéd vmi Kingásabbra :) Nem vagy Te cukorborsó :P... (2009.01.21. 22:19) semmi kül.
  • Kin(c): @Tim149: Ki vagy? Amúgy nem végleges a ez a séma, csak még nem értek annyira hozzá... (2009.01.19. 16:05) besunnyog...
  • Kin(c): Köszönöm!! :) Remélem Te is jól vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Üdvözlöm az otthoniakat!!! (2008.06.17. 21:59) elmaradva... :(
  • Kin(c): sajna nem, de egyre kevesebbet bulizom, többet utazgatok és besichtigelek és most már a tanulás is... (2008.06.17. 09:02) Pfingst - Ferien I.rész

Utolsó kommentek

  • pefrick: mit kézifékes indulás, a kézifékes farolást kell megtanulnod, az aztán menő ! ami az egyetemet ill... (2009.01.21. 22:56) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • V.E.: Annyira jó...! Annyira tudom milyen ez.... Ma a repcsitérről hazaindulva, az utolsó integetések ut... (2009.01.21. 22:21) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • saskamacska: Végre újra :) Ezt a rózsaszínt tényleg lecserélhetnéd vmi Kingásabbra :) Nem vagy Te cukorborsó :P... (2009.01.21. 22:19) semmi kül.
  • Kin(c): @külképviselet: :)))))))) (2009.01.19. 23:38) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • külképviselet: A Másik most meghallgatta a számot és nagyon szereti az Egyiket :)) (2009.01.19. 23:37) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • Utolsó 20

Kapcsolatok

Címkék

Live Traffic Feed

Innen

   

HIT

2008.04.14. 22:57 | Kin(c) | 4 komment

 

Ahogy már említettem, egy pár szó erről a boltról, vagyis inkább supermarketről...

Rögtön megint csak Subi nem túl kedves megjegyzései jutnak eszembe a néha igencsak (túl)pozitív fogyasztói társadalmhoz való hozzáállásomról, ami mentségemre azért át szokott csapni negatívba is...

De most arról írnék inkább, hogy elképesztően rendszerezett és nagy választékú bevásárlóhelyről van szó. Innen megint arra kanyarodnék, hogy hát igen, a híres német rendszeretet. Eléggé szembetűnő, hogy minden könnyen megtalálható, szinte kézreeső. Másrészt meg szerintem minden  van ott, amire az embernek szüksége lehet a hétköznapokban. Talán a lokalizáció miatt (értsd főleg külföldiek által lakott rész), de még az egzotikus ételekhez való hozzávalók is megtalálhatóak, ami pl. nálunk vagy nincs is egy boltban, vagy iszonyú kicsi a választék, meg persze horribilis az ára. Nem mondom, hogy itt hű de olcsó, mert otthonaimhoz képest semmi sem, az, bár a mo-i árak igen csak megközelítették az ittenieket... :S  (csak a fizetések nem-schade)

 Talán arról van szó, hogy val'szeg itt a fogyasztói társadalomnak is nagyobbak az elvárásai, hogy mekkora legyen választék. Itt minden van drágán és olcsón(ittenhez képest)is. A fogyasztói társadalomhoz meg csak annyit még, hogy szerintem azzal senkinek sincs baja, ha a pénzéért amit a boltban hagy jó/jobb minőségű szolgáltatást kapjon, és hogy normálisan kezeljék, tisztelettel, és nem úgy, hogy na ez minek jött ide be, húzzanak már a fenébe, nincs kedvem kiszolgálni őket, amit azért szerintem nálunk elég gyakran előfordul(remélem csak még). Tisztelet a kivételnek persze, meg akinek nem inge...

Mikor a Hitben járkálok a sorok között nem érzem úgy magam, mintha polcok dzsungelében keresnék élelmet sok más termék között, nem bolyongok és keresgélek, vajon hol lehetnek az adott dolgok, mert ahol logikus lenne, ott nincsenek. Pl. az auchan ahova járunk totál káosz km-eket trappolsz, míg meglelsz valamit és ezáltal órákat töltesz ott, a reál se sokkal jobb, pedig az német cég, de hát nem németek irányítják. Itt az összes pénztáros, iszonyat gyorsan dolgozik és mellesleg segítőkészek, hátváge előtt mosollyal az arcukon kívánnak kellemes hétvégét. Még ha mű is az egész(szerintem nem 100%) akkor is jól esik a kliensnek/embernek.

Ne gondolja senki, hogy szerintem a németek tökéletesek és itt minden jól van, jaj dehogy, ám ami jó/példa, az talán követendő, hogy mikor az ember munkából hazamenet be kell hogy térjen a boltba ne kelljen bóklásznia keresztbe-kasul, hogy megtalálja az aznapi vacsoráravalót...

Ezt nem reklámnak szánom, bármilyen neve lehetne a helynek, de az biztos, hogy bár valamivel drágább, mint az Aldi(lidl-féleség), sokkal használhatóbb, „felhasználóbarátabb”.

The End-no comments please

A bejegyzés trackback címe:

https://koborkinc.blog.hu/api/trackback/id/tr75425882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

külképviselet · http://mission.blog.hu/ 2008.04.14. 23:08:06

Én nem bírom ki hogy ne kommenteljek, tudhatnád :)
Egyébként ne aggódj, nem cinkelni akarlak, ez amit leírsz rendben van (mondjuk én nem szentelnék egy egész postot egy boltak sem, hacsak nem valami gáz van a dologban :)), jó ha a bolt norális és a személyzet nem szívességet tesz neked azzal, hogy kegyesen elveszi a pénzed amikor fizetsz.
A fogyasztói társadalommal nekem általánosabb problémáim vannak - de hát tudod nagyon jól... :)))

Ui. Nem akarsz pár "gadżet"-et a blogodra, számlálókat meg ilyesmit? Egy szavadba kerül...

külképviselet · http://mission.blog.hu/ 2008.04.19. 01:04:46

Jó lesz ilyen színekkel a Live traffic feed?
A térképet sajna csak alulra tudtam tenni, az oldaldobozba nem fért bele, és nem lehet lekicsinyíteni... :s
***S

Lurkó · http://www.koborkinc.blog.hu 2008.04.21. 09:40:15

Idáig sikerült elolvasnom beszámolóidat a Lajtán-túli kalandozásaid kezdőlépéseiről.

Zseniális vagy ezzel a bloggal. Megúszol egy csomó levelezést. Most sértődjön meg valaki, ha tud ! Valahol képeről teszel említést. Én speciel nem találom őket, pedig jó lenne. Tudod, én vizuális vagyok. Hálás lennék, ha (1) elmagyaráznád, hogy lehet a képekhez hozzájutni (eseleg emilen) és (2) ha továbbra is megörvendeztetnéd olvasóidat vizuális élményekkel is.

Örülök, hogy a HIT jó árúház.

Kin(c) 2008.04.21. 14:35:19

Nagy orommel udvozlok, minden uj olvasot! A kepek az egszakadas posztban vannak, csak 2. Majd meg igyekszem masrol tobbet is. :) csak meg mindig nics netem folyamatban van az intezes... igyekszem emberek...


Visitor Map
.
süti beállítások módosítása