KóborKin(c)

Kedves Olvasóim! Ezt a blogot oly szándékkal kezdem írni, mert szeretném , hogy akiket érdeklek, márpedig szerencsére (még!) azok közé sorolhatom magamat, akit még számontartanak és érdeklődnek hogy/miléte felől, valamelyest beleláthassanak hétköznapjaim folyamába és nem csak ;). Akinek nem inge ne vegye magára, de akit érdekel, kellemes időtöltést!

Friss topikok

  • pefrick: mit kézifékes indulás, a kézifékes farolást kell megtanulnod, az aztán menő ! ami az egyetemet ill... (2009.01.21. 22:56) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • saskamacska: Végre újra :) Ezt a rózsaszínt tényleg lecserélhetnéd vmi Kingásabbra :) Nem vagy Te cukorborsó :P... (2009.01.21. 22:19) semmi kül.
  • Kin(c): @Tim149: Ki vagy? Amúgy nem végleges a ez a séma, csak még nem értek annyira hozzá... (2009.01.19. 16:05) besunnyog...
  • Kin(c): Köszönöm!! :) Remélem Te is jól vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Üdvözlöm az otthoniakat!!! (2008.06.17. 21:59) elmaradva... :(
  • Kin(c): sajna nem, de egyre kevesebbet bulizom, többet utazgatok és besichtigelek és most már a tanulás is... (2008.06.17. 09:02) Pfingst - Ferien I.rész

Utolsó kommentek

  • pefrick: mit kézifékes indulás, a kézifékes farolást kell megtanulnod, az aztán menő ! ami az egyetemet ill... (2009.01.21. 22:56) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • V.E.: Annyira jó...! Annyira tudom milyen ez.... Ma a repcsitérről hazaindulva, az utolsó integetések ut... (2009.01.21. 22:21) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • saskamacska: Végre újra :) Ezt a rózsaszínt tényleg lecserélhetnéd vmi Kingásabbra :) Nem vagy Te cukorborsó :P... (2009.01.21. 22:19) semmi kül.
  • Kin(c): @külképviselet: :)))))))) (2009.01.19. 23:38) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • külképviselet: A Másik most meghallgatta a számot és nagyon szereti az Egyiket :)) (2009.01.19. 23:37) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • Utolsó 20

Kapcsolatok

Címkék

Live Traffic Feed

Innen

   

Kolesz akkor és most =))...

2008.05.21. 13:49 | Kin(c) | 9 komment

 Gondoltam habár kicsit késve is, írok egy pár szót arról a helyről, ahol lakom.

Tannenbuschról, mint városrészről, már írtam, és most az un. Tabu2-t mutatnám be...khm, khm(torokköszörülés a megmérettetés/felszólalás előtt)


Also, ahogy a legtöbben itt mondatot kezdenek. Eme szocreálépítészeti műremek 4 épületrészből áll, melyek össze vannak kapcsolva(43-40=>sorrend nem véletlenül írtam én így, ugyanis a 40-amelyikben lakom- van legtávolabb, ha az U-bahn felől érkezünk). A 43-as szám alatt van az ún. Hausverwaltung(házfelügyelet), ami csak 9-12-ig van nyitva, tehát ha valaki „rendelési időn” túl/kívül újonnan érkezik ide, legalább 2 héttel korábban írnia kell egy e-m@ilt az ún. Ausländertutoroknak, akik a beérkezőkkel foglalkozó önkéntes Tabu2 lakók. A 42-es és 41-es épületrész a pinceszinten folyosóval össze vannak kötve. A folyosó közepén található a Tabu -BÁR, ahol 1€ a 0,5-ös Kölsch, Beck's, Pilsner, a 0,33-as Heineken, szóval olcsóbb, mint máshol, de nem annyira mint a boltban. Nem rég volt is ott egy buli, nem volt nagy szám, de Ola azt mondta, egyszer csináltak pl. egy lengyel estet és az nagyon összejött! Meg mindenképp pozitívum, bármennyit inna is az ember már szinte otthon van, nem kell buszoznia az éjszaka közepén, vagy rohannia az utolsó metróhoz, pláne, mert a bár hajnali 1-ig van „csak” nyitva, kivéve ha buli van. Mi volt h Jannal és Kubával lementünk egy sörre focimeccsre. Ennek az összekötőfolyosónak 2 végén található 1-1 mosókonyha, 2-2 mosógéppel plusz egy- egy szárítógéppel. A mosás, szárítás is 1, 60€-ba kerül, ezt a Mensa-Karte-val lehet leróni, amit pedig értelemszerűen a menzákon lehet feltölteni pénzzel(maga a kárty 5,10€-ba kerül/so genannte Pfand/, amit visszakap az ember, ha visszaadja a kártyát, 5€-tól lehet rátölteni és minden 10€-tól és feletti feltöltésnél jár 3% jóváírás), ezzel aztán lehet ebédet vásárolni, meg az egyetem összes menzáján, kávézójában, meg fénymásoláshoz könyvtárakban és egyéb fénymásoló pontoknál, és mosáshoz&szárításhoz a koleszokban lehet használni.

Itt nincsen portás, meg állandó házfelügyelet, mint a KIC-ben volt/van, hogy ha vendéged jön le  kell adni a szig. okmányt...meg nem kell kikérni a kulcsot. A lifttől kezdve a TabuBáron át mindenért vannak felelős Tutorok, akiknek a szobaszámuk, esetleg telszémuk ki van függesztve minden lépcsőházban.

Ja nem rég fedeztem fel és nem rég nyíltak meg  a Cafeteria és TabuStube. Azaz, az egyik tényleg tipikus kv-zónak néz ki, lehet venni baguettet (ezt reklámozzák email-ekben), meg vmelyik nap azt írták, volt hamburger és a liftnél már ki van téve, hogy melyik nao mi mennyiért kapható. És van 2 szgép is a helyiségben internettel, naná! A TabuStube meg esténként 20-24h van nyitva, nagyon kellemes helység és ott alkalmankként 3 fajta teából lehet választani. Vasárnap meg reggelit is lehet venni!! Kedvező áron! Ami nem utolsó szempont 2 okból sem, 1. olcsó-egyetemisták=>az'szem nem kell ragoznom... 2. ha pl. egy hajnalig tartó buli után kóvályog haza az ember(mint egyik nap Jannal, Asiaval az első(!)U.bahn-nal-de erről majd egy másik posztban) jól jöhet egy rendes reggeli mindennel, ami jó. Mert az'szem 1,50€ ebben benne van egy tojás(lágyan, tükrösen,keményen), egy szelet sonka, sajt, egy zsömle, müzli, tej, nutella, mogyoróvaj...stb.

A szobám, konyhát, fürdőszobát illusztrálnám:


 íme az előszoba, amiben mint látható egy mosdókagyló. Ez a kép az érkezésem napján készült, nincs ott a "több tonnányi" kozmetikum ugyebár ;-P ... A második kép-összességben a szoba a szekrénytől, ami az előző képen látható. Csak az a tej árválkodik a polcon, ami Annina adott, hogy legyen a PL-ből hozott müzlimhez...cuccok még nincsenek kipakolva, ott a bőrön (igen a heavycetlis stb...)dugig tömve...                                                   













a folyósó










és az ajtóm...


 


 


 


 



némileg belakva már...


...az előszoba...


 


 




...a szoba...


 


 




 


 


 


 

















íme a konyha...



























              
Ez nem egy páncélszekrény, hanem a hűtőm, bizony, enyém a jobb felső fakk... co comment, másoknak ilyen van általában:






ezekért lehet folyamodni a Hausverwaltungnál, csakhogy tisztaság&rend kell hogy legyen a konyhákban...nna, így már érthető...ha ezeken az embereken múlik a dolog akik jelenleg az én részlegemben laknak, soha nem lesz ott hűtő... korábban vmelyik nap, mivel(tudom fura) de zavarta a szemem a dzsuvás munkalap, lesikáltam, de gyáltalán nem látszott rajta!! :( ráadásul más nap plusz morzsák, kosz is került/ek rá...na ott és akkor döntöttem el, hogy nem fogok ottan semmit tevékenykedni...


És egy utsó pillantás a szaniterekre...


...a WöCö (vettem fertőtlenítőspray-t)













...és a zuhé...

A bejegyzés trackback címe:

https://koborkinc.blog.hu/api/trackback/id/tr22480451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

külképviselet · http://mission.blog.hu/ 2008.05.23. 11:24:51

Élőben jobban néz ki...
Mellesleg nálam totál szét vannak csúszva a fényképek és a hozzájuk tartozó kommentárok, mondjuk most IE-vel nézem, lehet hogy a tűzrókával normálisabb... Majd meghesszelem otthonról is.

Juli 2008.05.31. 14:52:08

Kinga és ebbe a szobába egyedül laksz vagy még valaki mással?:) Nagyon kéynelmesnek néz ki:) Jaaj kinga nagyon szép :) Habár a függyönt igazán lecserélhetnéd.Nekem van egy oylan ami pont illene ehez a szobához:) Na majd megebszéljük puszi(:

Kin(c) 2008.05.31. 15:02:45

Igen egyedül lakom benne. A függöny itteni, és naggyon poros, tuti nem cserélem le... melleslegf amikor végre süt a nap nagyon jó színt ad a szobának :) És mostmár nem egy puszta villanykörte lóg a plafonból, hanem olyan ikeás papírbúra, mint otthon... :D

külképviselet · http://mission.blog.hu/ 2008.05.31. 15:15:27

Az a függöny tényleg vérgáz....

Juli 2008.05.31. 15:50:21

Igen tudom meik:D De nem mostmondtad hogy piros színű?:P Na mind1 Értem én mire gondolsz hát úú nagyon jószoba:)

Juli 2008.05.31. 16:00:34

Ugye szerintem sem szép:D De mind1 nem piszkálni a Kincemet

külképviselet · http://mission.blog.hu/ 2008.05.31. 18:43:47

ÉÉÉN???? Piszkálni???? Soha! Ugye, Kinc? :D

Janka 2008.06.01. 15:13:47

Kinguc!
Szerintem tök jó a koli....
.....és a fürdőszobában az a plakát....:P

Janka 2008.06.01. 15:16:19

......de mondjuk azt a függönyt tényleg lecserélhetnéd.....:P


Visitor Map
.
süti beállítások módosítása