KóborKin(c)

Kedves Olvasóim! Ezt a blogot oly szándékkal kezdem írni, mert szeretném , hogy akiket érdeklek, márpedig szerencsére (még!) azok közé sorolhatom magamat, akit még számontartanak és érdeklődnek hogy/miléte felől, valamelyest beleláthassanak hétköznapjaim folyamába és nem csak ;). Akinek nem inge ne vegye magára, de akit érdekel, kellemes időtöltést!

Friss topikok

  • pefrick: mit kézifékes indulás, a kézifékes farolást kell megtanulnod, az aztán menő ! ami az egyetemet ill... (2009.01.21. 22:56) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • saskamacska: Végre újra :) Ezt a rózsaszínt tényleg lecserélhetnéd vmi Kingásabbra :) Nem vagy Te cukorborsó :P... (2009.01.21. 22:19) semmi kül.
  • Kin(c): @Tim149: Ki vagy? Amúgy nem végleges a ez a séma, csak még nem értek annyira hozzá... (2009.01.19. 16:05) besunnyog...
  • Kin(c): Köszönöm!! :) Remélem Te is jól vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Üdvözlöm az otthoniakat!!! (2008.06.17. 21:59) elmaradva... :(
  • Kin(c): sajna nem, de egyre kevesebbet bulizom, többet utazgatok és besichtigelek és most már a tanulás is... (2008.06.17. 09:02) Pfingst - Ferien I.rész

Utolsó kommentek

  • pefrick: mit kézifékes indulás, a kézifékes farolást kell megtanulnod, az aztán menő ! ami az egyetemet ill... (2009.01.21. 22:56) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • V.E.: Annyira jó...! Annyira tudom milyen ez.... Ma a repcsitérről hazaindulva, az utolsó integetések ut... (2009.01.21. 22:21) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • saskamacska: Végre újra :) Ezt a rózsaszínt tényleg lecserélhetnéd vmi Kingásabbra :) Nem vagy Te cukorborsó :P... (2009.01.21. 22:19) semmi kül.
  • Kin(c): @külképviselet: :)))))))) (2009.01.19. 23:38) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • külképviselet: A Másik most meghallgatta a számot és nagyon szereti az Egyiket :)) (2009.01.19. 23:37) egyedül :( de nem teljesen! :)
  • Utolsó 20

Kapcsolatok

Címkék

Live Traffic Feed

Innen

   

Gondolatok az utcán

2008.04.12. 19:09 | Kin(c) | 1 komment

 

A külföldiekről/ségről támadt akat szeretném megosztani.(gyérebben sajna, mint az eredetiek voltak, de valahogy most napokkal később, nem jön vissza Ugyanaz :( )

Hétfőn a hosszabb tavaszi szünet utáni első iskolanapon mutatkozott meg a környék igazi valója.

11körül (tehát viszonylag korán, még de.) jöttem haza az UNI-ról, hogy megkaphassam az ágyneműt, legyen netem...

Ahogy az ember jön fel a lépcsőn a Strbahntól ott körbe de leginkább tőle jobbra van a Tannenbusch Einkaufscentrum(bevásárlókp.), többeközt a Hit, amiről még szó esik, de emellett, van még ott egy cipőbolt, ruhabolt, Tchibo bolt, 2 bank, egy telefontársaság, egy pizzázó, egy imbiss, 2 ajándéküzlet, egy DM, egy Lengyel Bolt! Biztos kihagytam valamit, de itt nem ez a lényeg,  csak az érthetőség kedvéért. És ezek között  az épületek között iszonyú sok külföldi gyerek, leginkább muzulmánok, úgy tűnik. Ami nem lenne baj. Igazából nincs is semmi baj, csak az észrevételeimet mondom el. Ahogy ez a sok gyerek ott lebzselt folyton, rosszalkodtak, de sokkal feltűnőbben, mint ahogy más gyerekek, talán azért mert a saját nyelvükön üvöltöznek, zajongtak.  Engem nem zavart, számomra iszonyat érdekes volt ez a hirtelen átmenet nélküli különbség a német és az ő kultúrájukban, pláne úgy, hogy évek óta itt élnek. Szóval nagyon érdekes jelenség. És mint mondtam ezt a városrészt különösen sok külföldi lakja. Az ember szinte nem ide illőnek érzi magát, mert hát jóval többen vannak. És az jutott eszembe, részben talán nem csoda, hogy a franciák, németek úgy tartanak tőle, hogy kisebbségbe kerülnek. Leginkább az a „probléma”, hogy csak a legszükségesebb szinten asszimilálódnak. Ez szerintem egyfajta tiszteletlenség. Mert ha rosszabb sorsa volt az anyaországában és ide jött jobban élni és keresni szerintem  az a minimum, hogy nem veszi semmibe a helyi kultúrát. Nem mondom, hogy vegye át, de kevésbé erősen demonstrálja különbözőségét, próbáljon jobban beilleszkedni.

Sokan vannak ázsiaiak, négusok is, ám

hihetetlen hány galabejás, fejkendős nőt láttam itt az elmúlt két munkanapon. És voltak olyanok is, mint Egyiptomban, mikor Subival voltunk-akik teljes feketébe voltak és csak a szemük látszott. Nos sokkoló volt ahhoz képest amit eddig láttam/gondoltam Németországból/ról. Ez egy nagyon más oldala. Ezért Már érdemes volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://koborkinc.blog.hu/api/trackback/id/tr81422824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

külképviselet · http://mission.blog.hu/ 2008.04.13. 22:02:12

Pár év és nálunk is ugyanez lesz... :s
Címkék: emberek ismerkedés környezet kolesz németo.


Visitor Map
.
süti beállítások módosítása